tirsdag 2. august 2011

Whats new!

Jeg har egentlig ikke tatt noe tid til å blogge eller vært på datan i det siste.. Jeg har stått opp kl halv 5 hver dag og hengt med venner å det gjør at du blir ganske sliten. Ellers så er det bare 20 dager til jeg begynner på skolen igjen, blir rart å begynne å ha alle fag på norsk. Noe som jeg akkurat ikke har savnet, var mye kjekkere å snakke å skrive på engelsk. Jeg har tenkt til å ta Fransk, Engelsk og det siste faget er jeg ikke sikker på! Men kan godt vær at jeg må ta 4 fag pga studie poengene!

Akkurat nå skriver jeg videre på CV-en min så jeg kan få meg en jobb, trenger penger til å reise tilbake i Oktober( til Quebec ). Jeg håper virkelig jeg får spart nok, det er noe jeg kan se fram til i når skolen begynner. Kanskje får tiden til å fly litt fortere.. Jeg har også tenkt å begynne på kick boxing here i Norge, på Jåttå. Der har de et kampsports institutt med masse forskjellig.. Er litt langt vekke, men jeg driver med Yoga og nå så blir yoga hvis ikke jeg får tid til kick boxing! To helt forsjellige type trenings metoder! I KNOW !

Her er siden til kampsports insitituttet < http://www.kampsportinstituttet.no/index.cfm?id=162380 >

Snakkes senere !

Helen Keller

torsdag 21. juli 2011

Tiden flyr forbi

Jeg har egentlig ikke giddet å blogge noe særlig.. de sister ukene i Canada var kanskje hektiske og jeg ville heller tilbringe dem med venner enn å sidde på datan! Det var et av de beste årene i mitt liv.. hele opplevelsen var fantastisk! Jeg skal faktisk tilbake i Oktober for jeg savner alle allerede, jeg har allerede begynt å spare!

Jeg fikk litt av et kultur sjokk når jeg kom hjem, det er mye mer som var forskjellig enn det jeg hadde trodd! Var så takknemlig for norsk mat, det var helt herlig å ha norsk mat på bordet! Å jeg har begynt å jobbe så nå er det opp hver dag kl hal 5 om morningen!

Var bare en liten oppdatering fra hva som har skjedd...

Har også lagt kjole på Nelly så stem på i vei! :D






Hjelp med med å vinne, stem på kjolen min her!

Bye..

Vet ikke om jeg kommer til å drive med blogging nå som jeg er hjemme..

søndag 12. juni 2011

No more school

Nå er det slutt på dager der jeg må sitte i et varmt klasse rom med masse folk rundt meg, høre på masse kjedelige ting å tenkte på at det er snart ferie.. Nå er det bare eksamener igjen, jeg har jo bare tre og alle er i slutten av eksam ukene.. 16, 17 og 21.. Så jeg har masse tid til å lese på matte og contemp. 

Denne helga så begynte jeg med å henge med MANNEN min, fordi han hadde sports gala. Å jeg måtte jo nesten være der siden han er en av de beste på skolen.. Han vant; most valuable player i rugby, most valuable player i basket ball og årets spiller. Han var ganske fornøyd!  

I dag så hadde Ben graduation.. Han hadde et show, hvor alle ungene skreik isteden for å synge.. Ganske interessant show.. Mange søte småå!

Jeg begynte å pakke på lørdag, og jeg kom til den konklusjon at det kommer til å ta mer en enn dag! Jeg har fylt en bag allerede.. og klesskapet mitt er forsatt ganske fult.. WHAT TO DO ?? Jeg er sikker nødt til å kjøpe en eller to bager for å få plass til alt! Har ikke slått meg at jeg skal reise hjem enda.. 

Men har forsatt 2 uker og noen dager igjen.. Å på tirsdag skal jeg til frisøren for å farge det og klippe det og finne ut hvordan håret mitt skal se ut at prom ! Har ikke villeste idea enda.. Håper frisøren har mange gode forslag! 

- Reb 

mandag 6. juni 2011

3 uker

Tiden har jammen flydd fort forbi, nå er det bare 3 uker igjen av live her i Quebec city. Har litt mixed følelser om å reise tilbake, vill ikke reise fra Steven og alle vennene mine.. Men vill gjerne hjem til Mamma og Pappa!
Blir godt å komme hjem å såve i min egen STORE seng, og se alle vennene mine, begynne å jobbe, spise norsk mat! Og ikke minst drikke norskt vann!!!!! Vanne her smaker som klor og fuusj..
Men er masse jeg kommer til å savne her i Quebec; snakke fransk og engelsk, ikke det at jeg snakker så mye fransk men jeg lærer! Kommer til å savne skolen og lærerne, det er den beste skolen jeg har noen gang gått på.. Norske skoler burde virkelig forandre skolesystemet, prøve og oppmuntre elevene mer til å få gode karakterer. Her i Canada får vi et diploma og sjangsen til å vinne noe hvis vi har over 80%, og hvis vi hadde hatt det i Norge.. Tror jeg det ville vært andre boller! 

Den 3 juni så graduatet jeg fra St. Patricks high school, det var en 3 timers seremoni.. Jeg trodde det ville være kjedelig osv, men var ganske interessant, høre på talene fra de to beste elevene, alle prisene som ble delt  ut og få diploma og all syngingen. Jeg kan nå synge St.pats skole sang og Canadas National sang, jeg er faktisk bedre å synge den canadiske national sang enn den norske.. Shame on Rebecca!

Jeg har bilder osv, men har ikke fått lagt dem ut! Jeg skal legge dem ut senere.. BYE :)


søndag 29. mai 2011

1 month left

Nå er jeg endelig ferdig med engelsk eksamen, tre dager med eksamen! Men heldigvis så har vi bare tree timer hverdag. Tema var Afrika og hva som kommer til å bli av Africa i framtiden. Mange interesante articler osv vi måtte lese, 84 av 100 har mobiltellefon i Africa.. Hellu det er ikke noe jeg ville ha trodd. Vi var nødt til å lese og studere to tekster og skrive en essay innen 3 timer den første dagen.. den 2 dagen leste vi bare, noe som var utrolig teit fordi vi var nødt til å skrive en artikkel og en røff kopi av artikkelen innen tre timer dagen etter. Vi trengte bare 1.5 timer til å lese å notere, så det var masse av tiden som var sløst bort! Dårlige greier..

Etter eksamen gikk jeg og Erica for å shoppe for graduation kjoler, vi er nødt til å finne en ganske raskt siden grad er neste fredag.. wops.. Rebecca = last minute girl! 
Jeg har two kjoler jeg KAN bruke.. men jeg vill helst ha en helt hvit kjole.. Er jammen ikke enkelt å finne en jeg liker som er under 1000 kroner!  
Noen av jentene på trinne mitt kjøpte kjoler for 300-400 dollar, som er 1650- 2200 norske kroner. Vi skal bare ha kjolen 30 min - 1 time, etter det skal i ha på oss kappen.. 

Erica tok meg til en kafe der de hadde kjempe doe kanelboller, har ikke spist det siden jeg var i Norge! Var gode og utrolig store !


Etter vi shoppet kom Kevin og Steven for å plukke oss opp! KEVIN er så koselig som dere ser..
Nå er jeg nødt til å begynne med leksene.. Skolen er ikke helt over enda! Vi slutter den 10 med vanlig skole, så er det eksamner til den 21! Og jeg har bare 3 dager med eksamen... Contemp( nå dagens historie), og to i matte! Jeg slapp å ha franks fordi jeg ikke er 8 klasse level.. det betyr at jeg er for dårlig, men er jamme ikke lett å lære et helt nytt språk på et år! Jeg kan snakke en del, men skrive er noe annet! :)

BYE !!!

fredag 20. mai 2011

Pinch of love !

Yesterday was a LOT of fun... Jeg gikk først og shoppet med Steven rett etter skolen fordi jeg måtte fine klær som de hadde på 70 tallet! Jeg kjøpte en knall rosa topp, med en orange shorts og peach strømpebukser og høye hæler.. Fordi jeg var på the pinch of love med noen av vennene mine! Det var sykt kult, alle kledde seg som i 70-80 tallet og danset i gatene med alle barene.. Det var over 7000 people! Utrolig masse folk så det var vanskelig å holde sammen i store gjenger! Men jeg hadde en utrolig kjekk kveld! 

From left to right.. Coraly , Rebecca and Erica 


Alexandra <3 

The girls! 
ALEXAH  
Her er engelsk buddien min!


- Reb 

tirsdag 17. mai 2011

woops

Gratulerer med dagen Norge..  Håper alle sammen hjemme hadde en kjempe fin dag, ble ikke så mye feiring her i Canada! 


May 17th

Det har jammen skjedd mye siden sist jeg blogget! Jeg tar meg bare ikke tid til å blogge.. er så mye som skjer den siste måneden jeg er her. Vi har begynt med prøve eksamner i engelsk.. ganske interessant, vi skriver om civility. Først måtte vi skrive en slags essay og nå skriver vi en artikkel.. Jeg skriver en opinion coloum, hvor jeg snakker om hvor late foreldre har blitt! Det går litt ut på om det er den nye culturen som har forandret foreldrene til yngre generasjoner eller om de bare retten å sletten har blitt late! Masse masse masse å skrive om!
Begynner med den virkelig eksamenen den 25 og den varer til 27.. 3 timer hver dag! Gir oss hvert fall litt mer tid å tenke..

Jeg har også vært i Montreal ei helg for å se Charles spille football, 8 timer! Ganske lang helg.. men jeg solet meg og jeg fikk møte CFL players så jeg var ganske fornøyd! Vi besøkte faktisk stadiume hvor de hadde de olympiske leker en gang i tiden, var utrolig kult! De hadde liksom alle årstider inne der, vi besøkte ikke alt! Var bare innom en kvikk tur..







+ Jeg er offisielt voksen.. ble 18 år på søndag! Steven tok meg ut på en av de fineste restaurantene her i Quebec, hvor restauranten spinner sakte rundt slik at vi får se hele Quebec på 1 time.. helt utrolig!


FAIL 

Je t'aiiime!

Vi gikk helt ned tol ferjen, og det var så syykt kalt! :( 
MEN det var en utrolig kjekk kveld, uforglemmelig! 

Host tanten min vant i lottery så hun fikk sjangsen til å snurre et lykke hjul på tv, så de kom hjem i hangen hennes og vi fikk komme å se på! Hun vant  $ 25 000.. Og det er 1 ut av 70 00 for har sjangsen til å komme på tv!



see yah

lørdag 7. mai 2011

Montreal

Denne helgen har vi tatt turen til Montreal, fordi Charles(host broren min) har football camp. Vi vaaknet kl 5.30.. det er grit aa vaakne til den tiden naar jeg skal til skolen men naar det er helg er det litt kjipt kjenner jeg! Vi har vaart aa sett paa et stadium hvor de hadde hatt OL i 1976, ganske inponerende.. Eller satt vi i fire timer for aa see paa Charles spille football eller amerikansk football. Trenene til alle paa campen var CFL spillere fra Montreal teamet, ganske mange muskuloose kjekke men! Ellers saa satt vi aa solte oss, herligt med litt varmt weather!

Na har vi akkurat vart aa svomt, og i morgen klokken 07.00 skal jeg opp for aa bruke treningssentere paa hotelet med Charles! Charles er nodt til aa komme seg i form fordi han er nodt til aa springe 4km med skolen, saa jeg hjelper han med aa komme i form saa vi trener sammen. Veldig kjekt aa trene sammen med han!

Naa skal vi bare slappe av resten av kvelden!
Hadebraa!

søndag 1. mai 2011

Leadership klassen min organiserte en danse, Blackout danse. Det var en kjempe suksess det var mer folk der enn den første dansen. Kanskje kult,  dette er bilde av Vincent.. Han er lillebroren til en an venninnene mine, og daten min! Han er 12 år ! 
Jeg og David kjøpe kjempe kule t-shorter, R and D.. Alyson skulle kjøpe A, slik at det ble R.A.D, men hun hadde ikke med seg penger! Still pretty cool 
Really hard working! 

Me and my Datee
 Kathleen and Ian tok meg til en Indian reserve, jeg trodde alle indianere var tanned med svart hår.. Men neida de fleste var ganske så hvite! De er ganske heldige fordi de må ikke betale skatt, ingen indianere i Canada eller Quebec er nødt til å betale skatt. Kanskje heldige.. skjønner ikke helt hvorfor kanskje fordi de har bod her lenger enn noen andre. Hvem vet hvem vet!





Indian museum!
Ganske fascinerende  


Det begynner endelig å bli sommer, så etter turen våres spilte jeg litt amerikansk fotball med Ben og Charles! Også solte vi oss! 

Det er forsatt litt kaldt, men varmen begynner å komme å all snøen er nesten borte!
 Nå skal jeg ut å sole meg!
Bye

lørdag 23. april 2011

JE T'AIME BEAUCOUP !

God Påske alle sammen, her i Canada har vi bare ei lang helg til å feire påsken. Noe jeg ikke har noe problem med. Jeg starte påsken med en tur til en av de største shoppingsenterne i Quebec, det har en fornøyelsespark inni shoppingsentere..totaly sick! Moi, Steven og Larry + Larrys Girlfriend Myriam, hadde en kjempe koselig dag der! Å noe som overasket meg var det at jeg brukte kun penger på mat og bus, å det er et STORT shoppingsenter. Er virkelig stolt av meg selv altså... Virkelig! 

Meg og Myriam, i Karusellen! 
Steven er ikke så flink å ta bilder...

Steven og Larry spilte mini golf, mens jeg og Myriam gikk rundt! 

Her i Canada har de dyrene i bur i dyrebutikken, (hørtes utrolig domt ut, men jeg mener katter og hunder liksom)
90 grades katt, utrolig søt!

Larry... han er utrolig morsom! En av Stevens bestevenner, og en kjempe god venn av meg! 

Jeg hengte hele lørdagen med Steven as well, har ikke sett han på 2 uker så var herlig å see han igjen! 
Han er så brun, siden han har vært i Florida.. Jeg ser bare hvitere ut that ever :( Gleder meg til sommeren kommer .. Er virkelig lei all denne snøen!!
JE T'AIME BEAUCOUP ! 
And ever has it been that love knows not its own depth until the hour of separation..
-Kahlil Gibran

I morgen er det påske aften, så jeg skal gi alle et lite påskeegg fylt med Norskt snoop, jum juum! 

- Rebecca